Президентът на Русия Владимир Путин разказа, ме дядо му

...
  Президентът на Русия Владимир Путин разказа, ме дядо му
Коментари Харесай

Дядото на Путин бил готвач на Ленин и Сталин

 

Президентът на Русия Владимир Путин описа, ме дядо му по бащина линия Спиридон Путин е бил готвач на Владимир Ленин и Йосиф Сталин, а другият му дядо през Първата международна война е показал съчувствие към врага, оповестява БГНЕС.

 „ Да, дядо беше готвач първо за Ленин, а след това за Сталин в една от вилите в Подмосковието ”, споделя Путин в новия филм на журналиста Андрей Кондрашов „ Путин ”, който е наличен в обществените мрежи " ВКонтакте " и " Одноклассники ".

Президентът сподели, че персонално не е ходил в тези резиденции, само че „ баща ми е разказвал, че когато дядо още работел за Сталин, му е ходил на посетители и са го пускали там, а той следил протичащото се ”. Путин споделя, че след гибелта на Сталин дядо му Спиридон работел и живеел със брачната половинка си в почивен дом на московския градски комитет на Комунистическа партия на Съветския съюз в Илинское.

 „ Много е изненадващо, че не са ги репресирали. Очевидно, тъкмо противоположното, ценили са ги, давайки си сметка, че това са хора, на които може да се разчита ”, отбелязва Путин.

Спомняйки си за дядо си по майчина линия Иван Шеломов, президентът споделя, че е бил на руско-австрийския фронт през Първата международна война. „ Той видял, че в него от отсрещния окоп се прицелва боец от армията на съперника и дядо стрелял пръв ”, споделя Путин. После Шеломов чул стоновете на ранения австриец от вражеския окоп, допълзял до него и превързал раната вместо да го довърши с изстрел, а боецът за признателност му целунал ръка.

Путин заключава, че състраданието е присъщо на съветския човек. „ Мисля, че това е доста присъща линия на нашия нрав ”, показва съветския държавен глава.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР